Anketa
Kome bolje u Hrvatskoj pristaje slogan "Jedan smo rod", GENS UNA SUMUS


Blog - svibanj 2008
četvrtak, svibanj 29, 2008

1. Koliko godina treniraš, odnosno s koliko si počeo igrati?

- šah sam počeo igrati s tatom negdje sa 7 godina, u klub, Šahovsko društvo Varaždin učlanio sam se 1994. godine

2. Na upravo završenom ekipnom takmičenju za hrvatski kup u Šibeniku imao si čast igrati na prvoj ploči za ŠD Varaždin, kakvi su dojmovi?


- da, imao sam čast igrati na prvoj ploči uz dva FM-a, Ladislava Havaša, i Tihomira Cara i jednog perspektivnog MK-a Gorana Šegovića, u vrlo jakoj konkurenciji, 2 velemajstora, intermajstora i 2 MK, osvojio sam 3 boda iz 5 partija i uz ne manje zasluge mojih klubskih prije svega prijatelja i suigrača malo doprinio da se naš klub plasira na za mene odlično 11 mjesto u jakoj konkurenciji…

3. Da li se kao i ranijih godina za priznavanje titule FM treba uplatiti taksa i koliko ona iznosi?

- nakon što se ispune svi zahtjevi, tj. na elo listi izađe sa 2300 ili više bodova i odigra najmanje 30 partija koje se rejtingiraju za elo, može se zatražiti priznavanje titule FM, i treba se uplatiti taksa od 100 švicarskih franaka

4. Da li mladi igrači ŠD Varaždina kojima si jedan od trenera napreduju u šahovskom znanju brže u odnosu na tebe u njihovim godinama?

- uz još dvojicu članova ŠD Varaždin, koje svakako treba spomenuti, to su Ladislav Havaš i Miljenko Kelemen, treniram najmlađe članove ŠD Varaždin, mogu reći da napreduju mnogo brže u odnosu na mene u njihovim godinama, što mi je jako drago, i trenutno se nalaze u samom vrhu hrvatskog kadetskog šaha


- tu svakako treba spomenuuti Janka i Juraja Havaša, Ivana Vujeca, koji su se već  dokazali kao prvaci i vice prvaci državnih natjecanja, i osvajanjem mnogobrojnih kadetskih ali i seniorskih turnira!, i mlađih ali i ne manje talentiranih Tomislava Gregurića, Davida Bogovića i Juraja Toplaka koji svojim zalaganjem, prisustvom na treninzima te savjesnošću i marljivošću dolaze na sam vrh!!!(nadam se već na ovom prvenstvu Hrvatske u lipnju)!

5. Kakvi su ti privatni i šahovski planovi do kraja godine?

- namjeravam završiti Fakultet organizacije i informatike na kojem studiram, a na šahovskom polju marljivo raditi, sudjelovati na 1A hrvatskoj šahovskoj ligi u kojem nastupa ŠD Varaždin, i možda na još kojem open turniru, te probati na tim natjecanjima dobro prezentirati svoj klub, pomoći mu u prvoj ligi i osvojiti barem jedan IM bal!
bistravoda @ 15:30 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
četvrtak, svibanj 22, 2008
Danas se u Hrvatskoj obilježava dan zaštite prirode. U Dravskoj park šumi uočio sam lijepe nove info table o biljnom i životinjskom svijetu kojeg treba zaštititi.

Zaštititi, da bi mogli mi i naša pokoljenja uživati u biološkoj raznolikosti kakvu priroda sama stvori.

Da ne ostavljamo naše smeće tamo gdje mu sigurno nije mjesto, i time ugrožavamo sami sebe i biljni i životinjski svijet oko nas.
bistravoda @ 13:29 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
nedjelja, svibanj 18, 2008
Mečevima V kola završio je proljetni dio III lige Centar B. Ekipa ŠD Varaždin II gostovala je u lijepo uređenim prostorijama najagilnijeg međimurskog kluba ŠK Štrigove. Slika mladih ekipa i Varaždina II i Štrigove II govore da se u tim klubovima radi s mladima, daje im se prilika da igraju, a oni to vraćaju dobrim partijama.

Danas u nedjelju 7 članova ŠD Varaždin igralo je brzopotezni turnir u Ormožu, Marko Makaj je bio drugi (rezultati na sah-zveza.si). Dio igrača obišao je u popodnevnim satima obližnji «gorični» kraj Jeruzalem i u potrazi za žigom proširenog planinarskog puta Slovenije ulovili zgodan motiv za fotografiju.
bistravoda @ 20:31 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare
petak, svibanj 16, 2008
Suradnik Miro, redom poskok, velebitska degenija, kukovi (stijene), pogled na more, ukratko Velebit
bistravoda @ 15:11 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, svibanj 12, 2008
Iskusni planinar Vlado poveo je danas ekipu bistrovodaša preko vrha Belige prema gradini Belecgrad i novoj planinarskoj kući u njenoj blizini.

Nakon okrijepe krenuli smo malo strmijim putem do Pasarićeve kuće na vrhu Ivanščice i imali lijepi pogled u pravcu Varaždina.

Nakon još jedne okrijepe spustili smo se preko Konja do Prigorca. Brži dio ekipe Vlado i Zoran krenuli su do izvora Žgano vino po auto, a meni je ostalo vremena da napravim zadnju fotku u Prigorcu prije ukrcavanja i polaska na kavu u Ivanec.

Svim planinarima koji će 24. i 25. V. ove godine pohoditi za Dane hrvatskih planinara Ivanščicu i pl. kuću Belecgrad želimo isto tako lijepo vrijeme i da uživaju u prirodnim ljepotama kao i mi danas.
bistravoda @ 14:08 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
četvrtak, svibanj 8, 2008
U subotu 10. 5. s početkom u 17 sati , u prostorijama ŠD Varaždin, meč 4. kola lige Centar igraju ekipe ŠD “Varaždin II” i ŠK “Mursko Središće”.  U unaprijed odigranom meču 4. kola vodećih ekipa lige ŠK Sloboda Mihovljan pobijedila je ŠK Strahoninec rezultatom 3,5:2,5.
Varaždinci će pokušati pobjedom nad (iz kola u kolo) sve boljom ekipom Murskog Središća odražati se u samom vrhu tablice. Stoga slikom sa satom pozivam navijače da navrate bar na kratko, u 17, 18 sati ili kasnije.

Klasični satovi imaju svoj šarm, iako polako odlaze u povijest. ŠD Varaždin zbog tradicije čuva nekoliko sličnih satova, koji polako dobivaju na vrijednosti zbog rijetkosti.
bistravoda @ 21:34 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
nedjelja, svibanj 4, 2008
Lijepi dan iskoristili smo za obilazak « Lujčekove steze» od Lujčekovog doma do Gotalovca, uz obilazak Pisanih pečina. Svi smo po prvi put vidjeli impresivne prirodne ljepote.U povratku okolnim putem malo smo izgubili planinarske markacije, ali smo naišli na još jednu novost sa sve nas, tučomjer.

Povratak u dom iskoristili smo za okrijepu i jedan šahovski meč.

Osim nas koji smo donijeli bijele i crne plastične figure konja, neki su dojahali i pravim.
bistravoda @ 19:48 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
subota, svibanj 3, 2008

I drugo kolo kadetske lige Cenar A grupa potvrdilo je moju najavu da se radi o kvalitetnoj ligi, gdje se igraju ozbiljne partije mladih igrača. U jučerašnjem meću kadeti ŠD Varaždina pobijedili su rezultatom 2,5 : 1,5 čvrstu ekipu ŠK Ivan Dvoržak , Rovišće Zrinski Topolovac, a sve partije trajale su vremenski više od 2 sata što je za tu dob igrača jako pozitivno.bistravoda @ 13:42 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
četvrtak, svibanj 1, 2008
Do ostataka utvrđene gradine Pusta Bela došli smo dobro označenim putem koji počinje nasuprot ribogojilišta u Belskom dolu. Sam uspon traje cca. 30 minuta, dosta strmom stazom pa svakako preporučam upotrebu planinarskih štapova.

Danas Pusta Bela nije bila pusta, jer smo u silasku sreli manju grupu izletnika, a klancem Belskog dola prolazili su biciklima i automobilima izletnici prema domu na Ham Pokojcu.

Nakon okrjepe u Nenadovoj vikendici u Ivanečkoj Železnici popeli smo se do Stolčika i tu sreli grupu Varaždinaca na obiteljskom izletu, koji su kao i mi mogli uživati u pogledu s te visoke kote iznad rijeke Bednje.


bistravoda @ 16:38 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
Dnevna "gimnastika"
Chess Tactics Training
Facebook
Facebook
Arhiva
« » svi 2008
e-mail
  • bistravoda1@gmail.com
Brojač posjeta
134020
Index.hr
Nema zapisa.